Pe19 februarie 2019, însoțitoarea de vagon i-a promis șefului de tren 7.000 de euro pentru ca acesta să o ajute să rezolve o cauză penală în privința feciorului ei, care să nu fie tras la răspundere penală pentru punerea în circulație ilegală a drogurilor.

Șeful de teren, susținând că se cunoaște cu un șef de secție din cadrul Direcției de poliție a mun. Chișinău, a menționat că va vorbi polițistul care, la rândul său, va influența eliberarea lui.

Șeful de tren a transmis banii polițistului. Imediat, ultimul a fost percheziționat de către angajații Procuraturii Anticorupție, iar banii au fost ridicați.

Infracțiunea de trafic de influență se pedepsește cu o amendă de la 150.000 la 200.000 de lei sau cu închisoare de la 2 la 6 ani. Exercitarea atribuțiilor în sectorul public în situație de conflict de interese se pedepsește cu amendă în mărime de până la 750.000 de lei sau închisoare de până la 3 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe un termen de la 5 la 7 ani.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!