„Noi ca atare i-am așteptat ca să le spunem că niciodată nu ne-am ținut de funcții. Azi am vrut să spunem că Andrei Năstase nu se ține de funcție, avem nevoie de funcția de speaker pentru o perioadă scurtă. După ce s-ar aproba proiectele noastre, el ar demisiona din funcție. Noi privim asta ca o garanție de scurtă durată pentru a vota legile cu privire la dezoligarhizare”, a declarat Alexandru Slusari.

Deputații ACUM susțin că oferă cuvântul lor pentru siguranța că Andrei Năstase va demisiona din funcția de speaker dacă PSRM își dorește această funcție. „Pe perioada votării pachetului antioligarhic e musai să fie speaker Năstase atât din cauza lipsei de încredere, cât și din cauza matematicii parlamentare. Fie că e Năstase, fie că e altcineva, el poate fi demis cu votul altor deputați. Dar dacă se merge cu speakerul PSRM, el nu poate fi demis cu numărul altor deputați”, a motivat Mihai Popșoi.

Aleșii ACUM au reiterat că pentru ei această funcție este una tehnică. Deocamdată, socialiștii nu au răspuns la această ofertă. 

Amintim că ultima dată socialiștii insistau pe câteva portofolii în Cabinetul de miniștri pentru a coaliza/ Este vorba despre Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării și funcția de vicepremier pentru Reintegrare. Aceștia revendicau și funcția de președinte al Parlamentului pentru Zinaida Greceanîi.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!