Totodată,  de o asistență financiară mai consistentă vor beneficia producătorii tineri și femeile-fermier, dar și agricultorii din sectorului zootehnic.

Potrivit documentului,  producătorii agricoli pot beneficia de subvenții majorate cu 2,5 mii de lei per hectar în cazul înființării plantațiilor viticole și pomicole. Pentru a stimula mecanismului de asigurare a riscurilor în agricultură a fost diversificat plafonul care era limitat la 400 mii de lei. Noul cuantum al subvenției în cazul asigurării a fost stabilit în funcție de cultură și suprafețe și poate să ajungă până la 1,5 milioane de lei.

Investițiile în prelucrarea primară, ambalarea, refrigerarea, congelarea şi păstrarea cărnii, procesarea, ambalarea şi păstrarea laptelui, precum şi analiza mierii de albine vor putea beneficia de o subvenție de până la 5 milioane de lei, față de 2 milioane în prezent.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!