„Autoritățile trebuie să respecte aceste criterii, pentru că este o condiție pentru regimul liberalizat de vize. Este un angajament din partea țărilor partenere care se bucură de acest regim liberalizat de vize” , a spus Michalko.

Ambasadorul Uniunii Europene a adăugat că în cei zece ani de la semnarea Parteneriatul Estic, țara noastră a devenit mai atractivă pentru investiţii şi dezvoltare. 

„Uniunea Europeană a susţinut sectorul energetic, am dezvoltat proiecte de infrastructură, servicii sociale, medicale şi educaţionale. Am susţinut dezvoltarea localităţilor rurale şi am revitalizat cultura. Am încercat să construim un pod de încredere între malurile Nistrului, să dezvoltăm societatea civilă şi media”, a mai declarat Peter Michalko.

Republica Moldova a fost prima dintre cele şase ţări ale Parteneriatului Estic care a beneficiat de regimul liberalizat de vize cu Uniunea Europeană. A urmat apoi semnarea Acordului de Asociere şi cel de Liber Schimb. UE a devenit principala piaţă de desfacere şi generatorul de proiecte care au schimbat faţa Republicii Moldova.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!