Astfel, autoritățile de specialitate din Republica Moldova și din România au convenit asupra unui set de acțiuni în vederea accelerării trecerii frontierei comune în perioada sărbătorilor pascale.

Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, a informat că, pentru fluidizarea traficului la frontieră în această perioadă, a fost suplinit numărul de angajați, dar și de echipamente de verificare. Totodată, urmează să fie  utilizate toate pistele de control, indiferent de sensul de traversare.

Anul trecut, în perioada sărbătorilor pascale fluxul transfrontalier al unităților de transport a crescut cu aproximativ 20%.

În context, Pavel Filip a solicitat ca în noaptea Învierii să fie asigurată ordinea publică şi securitatea anti-incendiară în preajma bisericilor din ţară. Totodată,  premierul a cerut conducerii ASP să asigure buna funcționare a Centrelor multifuncționale, pentru a oferi moldovenilor reveniți în vacanță posibilitatea de a-și perfecta acte de identitate.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!