Tinerii care au făcut sondajul au descoperit că majoritatea studenților sar peste micul dejun, în timp ce dorinţa de a slăbi îi determină pe unii să renunţe la cină. „Partea bună e că peste 60% dintre studenți recunosc faptul că se alimentează nesănătos. Dar o fac, după cum spun ei, pentru că nu dispun de timp (73%), nu au suficienți bani (21%), sau nu dispun de informații (6% de studenți)”, spune Camelia Lupașco.
Citește și: Cinci călătorii cu microbuzul sau trei pâini. Statul majorează bursele studenților cu 15-60 de lei (INFOGRAFIC)
Studiul relevă că 40% de studenți cheltuiesc zilnic minim 50 de lei pentru alimentație. Aceasta ar însemna de două ori mai mult decât bursa medie lunară, spre exemplu. Totodată, 27% dintre studenți simt o permanentă senzație de foame.
„29% din studenți nu consumă micul dejun, 17% dintre ei beau cafea pe nemâncate, respectiv aciditatea le deteriorează pereții stomacului”, spune Sorin Vrabie. Studenții au menționat și alte slăbiciuni în materie de consum: 11% de studenți sunt dependenți de fumat, iar 12% - fumează ocazional sau rar. În ceea ce privește consumul de alcool, 7% din cei chestionați o fac frecvent, iar 66% - consumă alcool ocazional sau rar.
Citește continuarea pe studentie.md.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.