Activitatea grupării a fost monitorizată timp de trei luni, timp în care anchetatorii au acumulat mai multe probe. Cei patru suspecți au fost reținuți în flagrant, în momentul în care descărcau loturile de contrabandă într-un depozit de la periferia capitalei.

În urma perchezițiilor, oamenii legii au depistat mărfuri în valoare de peste cinci milioane de lei. Printre acestea se numără sisteme audio/video, cabluri de interconectare, piese auto, articole vestimentare, echipamente de pescuit sau aparate de tuns. Mărfurile erau cumpărate din regiunile Odesa și Harkov din Ucraina, fiind introduse în țară prin regiunea transnistreană, cu ocolirea posturilor vamale interne de control. Aici și intervenea rolul angajatului poliției, care avea misiunea de a inspecta traseele și de a semnala despre eventuale filtre de control, se arată într-un comunicat.


În prezent, cercetările continuă, astfel încât să fie identificate și alte persoane implicate în schemă.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții, cu vârste între 36 și 49 de ani, riscă până la zece ani de închisoare.


Ampla operațiune a fost desfășurată de procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în comun cu serviciile specializate ale Vămii.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!