Implicarea copiilor în pregătirile Pascale ajută la păstrarea tradițiilor

Orice asociere cu sărbătorile de Paști este una plină de duioșie, de bucuria de a vopsi și ciocni ouă roșii și de aroma de cozonaci. Frumuseţea tradiţiilor pascale trebuie preţuită şi de către generaţiile actuale.

Implică-te în orice vor ei să facă. Poți să alegi împreună cu copii darurile de la iepuraș din catalogul online METRO sau direct din magazine. Cu multă pricepere, dar mai ales cu dăruire, putem sădi în sufletele celor mici dragostea şi respectul pentru datini, obiceiuri, pentru sărbătorile petrecute în sânul familiei.

1. Ia copiii cu tine la cumpărături

Pentru a te ajuta să eviți stresul pregătirilor, magazinul METRO Moldova vine în ajutorul tău. Acolo găsești întreaga gamă de produse pentru o sărbătoare memorabilă. Acest eveniment este îndrăgit mai ales de copii, care participă alături de părinţii lor la toate pregătirile, anticipând o vacanță frumoasă lângă cei dragi, multe cadouri și voie bună. Ia copii la cumpărături, lasă-i să aleagă coșul cu daruri pentru bunei, implică-i în alegerea produselor preferate sau răsfoiește împreună cu ei catalogul de oferte METRO.


2. Decorați ouăle împreună

Sădește în amintirea copiilor momente unice. Ei se vor distra de minune decorând ouă prin diferite metode: cu ceară, vopsea, cu mărgele sau hârtie glasată. Odinioară, ouăle de Paşti erau vopsite în culori vegetale, fiind preparate după reţete vechi transmise din generaţie în generaţie, cu o mare varietate de procedee și tehnici.

3.  Pregătiți mielul împreună

Tradiţia moştenită din moşi-strămăşi în ţara noastră este ca masa de sărbătoare să conţină produse din carne de miel. Cu toate acestea, meniul pentru masa de Paște este mult mai variat azi, decât era pe vremurile bunicilor noștri. Poți alege și alte produse din carne sau poți opta pentru o masă din produse vegetale, important e să fii mulțumit, alegând prospețimea și calitatea.

4.   Coaceți cozonaci sau copturi

Pasca și cozonacii tradiționali se coc numai o dată în an, tocmai din acest motiv le acordăm o atenție deosebită. Tradițional, pasca are formă rotundă, iar ingredientele de bază sunt brânza, stafidele și untul. Foarte puține familii mai coc în zilele noastre pasca, pentru asemenea situații există cozonaci fabricați. Puteți alege să faceți copturi în formă de iepurași sau puișori.

5. Ieșiți în afara orașului împreună cu familia

Un farmec aparte în cadrul acestei sărbători îl au ieșirile în afara orașului, cum ar fi revenirea la casa părintească sau organizarea unui picnic vesel în sânul naturii. Aceste escapade contribuie la crearea unor amintiri prețioase alături de familie.

Ce poate fi mai plăcut decât o adiere de aer curat, mireasma dulce a florilor de primăvară, copacii înfloriți și oameni dragi alături, zâmbete calde și multă voie bună pentru a împărtăși bucuria sărbătorilor luminoase?

P.

Acest material este un Advertorial comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.