ANSA atenționează că persoanele fizice și juridice care intenționează să aplice mijloace chimice la tratarea terenuilor sunt obligate să prezinte din timp primăriilor graficul de tratare a terenurilor și să înștiințeze cu cel puțin 7 zile de la începea tratării, indicând concret data și ora începerii și sfîrșitului, metoda tratării, denumirea preparatului și concentrația administrării acestuia, precum și gradul lui de nocivitate.

De asemenea, agricultorii au obligația să respecte  data și ora începerii și sfârșitului tratării, metodele de utilizare și concentrația preparatelor administrate.

Totodată, Primăriile sunt obligate să afișeze la timp în locurile publice anunțul  despre efectuarea tratării terenurilor și să înștiințeze nominal în scris despre aceasta apicultorii înregistrați la staționar și păstoral în raza primăriei.

În cazul în care apare morbiditatea sau mortalitatea spontană a albinelor, proprietarii de stupine sunt obligați  să anunțe subdiviziunea teritorială  ANSA. 

#related_news##

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!