Aceeași sursă notează că poliția nu ar fi făcut public acest caz. Federația Internațională a Muncitorilor din Agricultură, Sectorul Hotelier și Industriile Alimentare IUF califică acest caz drept asasinare și cere președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, prim-ministrului, Pavel Filip, și ministrului Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, să se implice pentru a investiga decesul sindicalistei.

Colomoițeva ar fi fost găsită moartă în apartament la 12 aprilie. Poliția l-ar fi reținut drept suspect pe unul dintre vecinii săi, care are armă pneumatică. Una dintre versiunile poliției este că bărbatul ar fi avut nevoie de bani să își plătească creditul. El ar fi luat din apartament bijuterii din aur, pe care le-ar fi vândut în aceeași zi la piață. 

Tatiana Colomoițeva a activat în calitate de șefă a Departamentului Educație și Relații Internaționale din cadrul Agroindsind și, împreună cu alți colegi de-ai săi, a făcut mai multe dezvăluiri despre delapidări și utilizarea banilor sindicatului în scopuri personale de către administrația precedentă a sindicatului, președintele Sergiu Bernevec și și adjunctul său, Sergiu Boța.

În martie 2017, Tatiana Colomoițeva, împreună cu alți doi membri ai Federației Agroindsind, a susținut o conferință de presă în care au adus acuzații grave și noi dovezi despre implicarea celor doi fosți șefi ai sindicatului în scheme de corupție, abuz de serviciu și delapidări de fonduri.

Pe 17 aprilie 2019 Federația Internațională a Muncitorilor din Agricultură, Sectorul Hotelier și Industriile Alimentare au expediat o scrisoare către președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, prim-ministrul Pavel Filip, și ministrului de Interne, Alexandru Jizdan, în care solicită  sprijinul în privința investigării corecte a decesului Taianei Colomoițeva.

Scrisoarea a rămas deocamdată fără răspuns.

           

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!