„Dacă îi acordăm opt ani lui Donald Trump la Casa Albă, el va schimba fundamental şi pentru eternitate caracterul acestei naţiuni. Şi nu voi lăsa acest lucru să se întâmple”, a afirmat Biden.

Decizia lui Biden de a participa la cursă reprezintă a treia sa campanie pentru prezidenţiale – după două încercări nereuşite de a obţine nominalizarea în Partidul Democrat în 1988 şi 2008.

Biden, fost vicepreşedinte în administraţia Obama, în vârstă de 76 de ani, se alătură unui grup divers de candidaţi care include patru senatori – Elizabeth Warren (Massachusetts), Kamala Harris (California), Kirsten Gillibrand (New York) şi Cory Booker (New Jersey) – precum şi reprezentantul Hawaii Tulsi Gabbard şi Julian Castro, fostul primar din San Antonio.

                       

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!