În aceeaşi perioadă Termoelectrica obţinut un profit de 185,4 milioane lei, de aproape 5 ori mai mare decât în anul 2017.

Anterior, întreprinderea ce deţine active de circa 5,7 miliarde lei (100% al statului), înregistra doar pierderi.

Administraţia Termoelectrica susţine într-un comentariu pentru Mold-street.com că rezultatele sunt rodul implementării (de către noua conducere) a reformelor în domeniul termoenergetic, reabilitării financiare a întreprinderii, sporirii atractivității sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul Chișinău și promovarea cogenerării.

În consecinţă, după mai mult de trei ani de muncă activă, rezultatele nu au întârziat să apară, constată administraţia Termoelectrica.

„Factorii care au influențat acest lucru sunt: managementul eficient, care s-a axat pe proiecte de modernizare și reabilitare a SACET-ului; majorarea volumului de livrări a energiei electrice și termice; creșterea numărului de consumatori noi – datorită îmbunătățirii calității serviciilor prestate; reducerea costurilor și alți factori relevanți”, mai afirmă conducerea întreprinderii.

Compania a fost fondată în anul 2014 în urma comasării întreprinderilor CET-1, CET-2 și Termocom, pentru care a beneficiat de o finanțare substanțială de la Banca Mondială. În prezent ea asigură cu energie termică şi apă caldă consumatorii din oraşul Chişinău.

Totodată, la cele două centrale electrice cu termoficare (CET-1 şi CET-2 din Chişinău) a produs peste 650 milioane de kWh de energie electrică, notează Mold-Street.com

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!