„Am fost plecat peste hotare, am venit și am investit în RM, în această fermă de bovine. Avem automagazine în Chișinău, unde ne permiteam să comercializăm și să ne câștigăm existența.Vin cu un mesaj de disperare către toți oamenii cărora le pasă, către Guvern, către Ministerul Agriculturii, către Pavel Filip, fiindcă avem o problemă care ne-a demoralizat și nu știm ce să facem mai departe. La comanda dlui primar Ruslan Codreanu, nu știu sub care pretexte, ne-au fost retrase autorizațiile și schemele de amplasare unde noi până acum comercializam produsele noastre. La fiecare automobil stă câte un polițist care nu ne dă voie să vindem produsele. Ce vom face cu situația noastră financiară, cu creditele noastre, cum vom întreține această fermă, nu știu. Rog toate autoritățile să se autosesizeze, fiindcă riscăm să pierdem absolut tot, masă, casă, ferma să ne i-o banca și să rămânem pe drumuri”, a declarat Costel Străjescu apelul său video.

Primarul interimar Ruslan Codreanu a declarat că s-a întâlnit joi, 25 aprilie, cu fermierul respectiv. „O să vă explic situația: eu sunt pentru producătorii autohtoni, la fel ca și colegii mei, și am demonstrat asta. Pentru mine există o luptă cu ceea ce înseamnă comerț stradal. Când am venit și am văzut gherete, tonete, am zis că orașul trebuie curățit. Când eu discut cu poliția și facem un plan de acțiuni de curățire a pieței Delfin, și după asta, fără să fim anunțați, acolo apar două mașini – eu am o problemă. Noi vrem să transformăm străzile în auto-parcuri de comercializare? Există piețe în fiecare sector, avem iarmaroace. Azi am discutat cu el, am găsit unele soluții. E ușor să acuzi, mai ales când dreptatea nu e chiar acolo. ANSA nu certifică activitatea mașinilor care comercializează. Grija mea e consumatorul”, a declarat Ruslan Codreanu în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Alte autorități nu au venit, deocamdată, cu o reacție la apelul fermierului.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!