Potrivit unui comunicat emis de Poliția de Frontieră, în februarie curent, doi englezi și un locuitor al municipiului Chișinău au încercat să ajungă în Ucraina prin traversarea graniței din estul țării. În urma unui schimb de date și informații cu omologii ucraineni, persoanele au fost reținute pe teritoriul Ucrainei, în nemijlocita apropiere de linia frontierei.

În urma cercetărilor, s-a constatat că cetățenii englezi au probleme cu legea în țara de origine. În baza de date INTERPOL, din luna februarie curent pe numele lor figura un mandat de arest internațional, emis de către autoritățile Marii Britanii, pentru implicarea într-o grupare criminală organizată din regiunea Merseyside, orașul Liverpool, specializată în traficul ilicit de substanțe narcotice, în special cocaină.

Până la luarea deciziei de extrădare către autoritățile engleze, cele două persoane au fost arestate preventiv, fiind plasate în Penitenciarul nr.13 din capitală. În data de 22 aprilie curent, pe Aeroportul Internațional Chișinău a avut loc procedura de extrădare.

Totodată, cea de-a treia persoană reținută, originară din Chișinău, ar figura în două dosare penale pornite pe trafic de persoane și proxenetism.

Oamenii legii au stabilit că în acțiunea dată, dar și în cazul altor persoane care au trecut ilegal frontiera, sunt implicați șapte moldoveni cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani. Acum, aceștia sunt urmăriți penal.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!