Din imaginile postate de compania Air Moldova, care s-a angajat să acopere costurile transportării focului haric de la Ierusalim, se vede că delegația, condusă de mitropolitul Vladimir, a ocupat zona business a aeronavei. Compania aeriană a menționat prezența unui expert certificat internațional, menit să asigure securitatea antiincendiară la bord.Aeronava trebuia să aterizeze la Chișinău la ora 19:50. Se estimează însă că va ajunge cu o întârziere de jumătate de oră, adică la 20:20.

Mitropolia Moldovei a spus că, în acest an, va aduce focul haric fără implicarea politicienilor și a demnitarilor de stat. Ulterior, compania aeriană Air Moldova a anunțat că va asigura deplasarea gratuită, tur-retur, pentru toți membrii delegației bisericești. Totuși, joi, un preot de la Florești a ținut să mulțumească democraților pentru susținerea financiară acordată pentru aducerea focului haric. PDM nu a negat și nici nu a confirmat informația. La scurt timp, preotul și-a șters postarea, negând cele scrise.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!