„Ieri, delegația oficială s-a deplasat în Țara Sfântă pentru a participa la rugăciunile postului mare, săptămânii patimilor, împreună cu ierarhii, preoții, creștinii bisericii ortodoxe. Astăzi de dimineața am avut posibilitatea să ne rugăm în Biserica Învierii Domnului, unde se află Mormântul Domnului. La ora 14:32 a coborât focul haric peste lumânările care erau în mâna patriarhului Ierusalimului”, a declarat mitropolitul.

„Atâta timp cât vom ține la tradițiile noastre strămoșești, vom trece peste toate provocările și problemele. Împreună, cu credință în forțele proprii, în biserică, sunt convins că vom reuși”, a menționat ulterior Igor Dodon.

Știrea inițială: Lumina Sfântă a ajuns deja la Chișinău, urmând să fie împărțită sutelor de creștini veniți la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului”. Ca și anul trecut, la fața locului este și președintele Igor Dodon, însoțit de soție și copii.

Aeronava care a adus focul haric de la Ierusalim a aterizat acum câteva minute.Mitropolia Moldovei a spus că, în acest an, va aduce focul haric fără implicarea politicienilor și a demnitarilor de stat. Ulterior, compania aeriană Air Moldova a anunțat că va asigura deplasarea gratuită, tur-retur, pentru toți membrii delegației bisericești. Totuși, joi, un preot de la Florești a ținut să mulțumească democraților pentru susținerea financiară acordată pentru aducerea focului haric. PDM nu a negat și nici nu a confirmat informația. La scurt timp, preotul și-a șters postarea, negând cele scrise.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!