„Până una-alta, azi am declarat biroul meu spațiu liber de corupție, aderând la #ZonaZero. O inițiativă a foştilor colegi din CPR Moldova. Vrei să faci ceva mai mult decât să te enervezi pe corupție? Idei sunt foarte multe. Poți să declari afacerea, biroul sau locuința ta spațiu liber de corupție. Poți să raportezi acte de corupție sau situații ce pot duce la corupție. Poți să direcționezi 2% din impozitul pe venit unei echipe de investigații. Poți să te abonezi la un ziar independent sau să faci o donație. Poți să distribui investigații ce divulgă scheme de corupție, să vorbeşti despre ele în glas tare. Poți şi trebuie să îți exerciți drepturile de cetățean, să ceri justiție, să denunți şi condamni hoții de la orice nivel. Important este să îți pui această întrebare: „ce pot face eu?”. Şi după asta să faci. Există doar un lucru ce nu va aduce schimbarea spre bine - inacțiunea noastră”, a scris deputatul pe Facebook.

Anterior, Dumitru Alaiba și-a scos averile la vedere într-un material video postat pe rețelele de socializare. În filmulețul realizat alături de soție, deputatul a enumerat bunurile și afacerile pe care le deține.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!