„De ce adresați întrebări politice în așa zi? Va fi majoritate și vom convoca ședința Parlamentului și vom luat decizii. Astăzi nu are rost să convoci ședința Parlamentului fără să ai o majoritate. Am primit o scrisoare de la ACUM (n.r. – cu rugămintea de a convoca ședința plenului), vreo trei săptămâni în urmă, iar apoi ei au avut discuții (n.r. – cu alte fracțiuni). Acum nu are rost de convocat în ședință”, ne-a răspuns Smirnov.

Amintim că prima și ultima ședință a Parlamentului nou ales a avut loc la 21 martie. De atunci, au fost formate doar fracțiunile parlamentare. Între timp, negocierile privind coaliția de guvernare sunt în impas.

Blocul ACUM i-a solicitat lui Smirnov, pe 10 aprilie, să convoace ședința Parlamentului „în regim de urgență”. Potrivit liderilor PAS și PPDA, prin întreruperea pentru o perioadă nedeterminată a ședinței de constituire se blochează în mod abuziv procesul de adoptare a legilor.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!