„Un sportiv tot timpul este in pregătire zi de zi, an de an pentru a arată un rezultat cât mai bun”, spune tânărul.

Ștefan Roșca este convins că fiecare competiție, indiferent dacă este națională sau internațională, este extrem de importantă. Tânărul se bucură de susținerea celor dragi și mărturisește că are un ritual care consideră că îi poartă noroc:

„Toate competițiile sunt importate. Ceea ce îl rog pe Dumnezeu înainte de competiție este ca să mă păzească de toate traumele. Alături îmi este familia, dar și prietenii și oamenii buni din viața mea. Ei sunt motivația principală pentru care muncesc zi de zi”.


Pentru a ajunge la competiția din Ungaria, Ștefan Roșca a fost susținut de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Statul a fost cel care a achitat cheltuielile de drum și cazare. 

Ștefan Roșca a participat în cadrul mai multor competiții paralimpice din partea Republicii Moldova, învrednicindu-se de premii importante. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!