Noul șef al FMF vine tot din cadrul Federației? Cine ar putea fi succesorul lui Pavel Cebanu și când va fi ales

Noul șef al FMF vine tot din cadrul Federației? Cine ar putea fi succesorul lui Pavel Cebanu și când va fi ales

O singură persoană și-a anunțat intenția de a candida la șefia FMF, rămasă vacantă după recenta demisie a lui Pavel Cebanu. Totodată, nimeni nu și-a depus, deocamdată, dosarul pentru a candida la această funcție. Singurul care a anunțat că aspiră la funcție este nimeni altul decât actualul director executiv al Federației Moldovenești de Fotbal (FMF), Leonid Oleinicenco. Potrivit surselor AGORA, acesta ar urma să fie și viitorul președinte al forului fotbalistic național.

Actualul mandat ordinar al președintelui FMF a început în 2017 și se va încheia în 2021, de aceea succesorul lui Pavel Cebanu va avea un mandat de doar doi ani. Această perioadă de timp poate fi privită și ca trambulină pentru alegerile ordinare din 2021, unde la bătaie se va pune un mandat de patru ani.

Directorul executiv al FMF, singurul care și-a anunțat intenția de a candida

Publicitate

Leonid Oleinicenco este singura persoană care și-a declarat intenția de a candida la funcția de președinte al FMF.

„Eu activez în cadrul federaţiei de 10 ani. Am realizat o mulţime de proiecte şi sunt sigur că acea strategie de dezvoltare, care o implementăm de curând în cadrul Federaţiei de Fotbal pentru progresul fotbalului moldovenesc, pentru dezvoltarea instituţională a federaţiei, o pot continua. Sunt sigur în forţele mele", a declarat Leonid Oleinicenco, potrivit publika.md, la două zile după ce Pavel Cebanu și-a anunțat demisia.

Leonid Oleinicenco a refuzat să discute cu noi la telefon.

Condițiile de participare

Pentru a fi oficial înregistrat, fiecare candidat la funcţia de preşedinte al FMF trebuie să fie înaintat de cel puţin 20 de membri afiliaţi. Un membru afiliat poate propune un singur candidat pentru funcţia de preşedinte al FMF.

AGORA precizează că, actualmente, calitatea de membri afiliați ai FMF o au 121 de entități. Este vorba de asociații fotbalistice, cluburi de fotbal și școli sportive.

Totodată, candidații trebuie să răspundă anumitor cerinţe (vezi aici lista întreagă): trebuie să fi activat în cadrul FMF sau în componenţa membrilor afiliaţi federaţiei în ultimii trei ani, să nu fie afiliat politic și să nu aibă antecedente penale.

Încă nimeni nu și-a depus dosarul

Doritorii de a prelua conducerea FMF trebuie să-și depună dosarul de participare până la data de 12 mai, adică cu cel puțin zece zile până la desfășurarea Congresului nr. 18 extraordinar al Federației.

Până astăzi, 2 mai, nimeni nu și-a înregistrat dosarul pentru a candida la cea mai înaltă funcția în fotbalul moldovenesc. Informația a fost confirmată pentru AGORA de către purtătorul de cuvânt al FMF, Victor Daghi.

Când va fi ales succesorul lui Cebanu

Congresul al 18-lea extraordinar al FMF își va începe lucrările la 22 mai, de la ora 10:00. Întrunirea este organizată în legătură cu alegerea noului președinte, după demisia lui Pavel Cebanu. Evenimentul va avea loc în incinta complexului sportiv „Futsal Arena FMF” din comuna Ciorescu.

Vezi și: Pavel Cebanu își dă demisia, după 22 de ani în fruntea FMF

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal