
Pâine cu gândaci: O femeie din Bălți, indignată de produsul pe care l-a cumpărat
O femeie din orașul Bălți ar fi găsit gândaci în pâinea pe care a cumprat-o de la o brutărie din oraș. Aceasta declară că insectele ar fi ajuns în produs după ce angajații brutăriei le-ar fi plasat în compoziția pâinii. De celaltă parte, producătotul respinge acuzațiile susținând că nu există vreo dovadă a vinovăției interprinderii, scrie presa locală.
・
Ce spune cumpărătorul?
Valentina a cumpărat pâine neagră la un magazin din centrul orașului la 24 aprilie. Când a tăiat pâinea, femeia a observat mai multe insectre.
„M-am dus să cumpăr produse pentru prânz. Când am tăiat pâinea, nu am mai avut poftă de mâncare. Am observat un gândac, iar apoi analizând produsul am mai observat câțiva gândaci”, povestește femeia.
Femeia a contactat brutăria din Bălți și a vorbit cu asistentrul-șef de laborator Olga Ostrovetskaia, dar și cu directorul comercial Nikolai Glotov. Aceștia i-ar fi propus să schimbe pâine pentru un tort, însă Tamara a refuzat.
„În timpul conversației mi s-a spus că lucrătorii vor fi pedepsiți. Eu nu din auzite știu cum lucrează acei oameni. Mi-am făcut stagiul la ei aproximativ jumătate de an în urmă. Consider că alți oameni ar trebui să fie responsabili pentru astfel de cazuri. Mi-aș dori ca acolo să se ia măsurile corespunzătoare, să fie exterminați acei gândaci”, a mai adăugat aceasta.

Reprezentanții brutăriei resping acuzațiile care vin la adresa lor. Totodată, aceștia consideră că femeia are o supărare personală. De asemenea, potrivit experților din panificație, nu există dovezi că această pâine de la această companie și că insectele din ea au apărut într-adevăr în procesul de producție și nu au fost plasate în mod artificial.
„Din informația de pe bon am văzut că a fost cumpărată dintr-un magazin cu care cooperăm. Însă, nu suntem siguri că această pâine este a noastră”, a declarat Igor Proseanîi, șeful serviciului de securitate al brutăriei Bălți SA.
Reprezentanții brutăriei din Bălți au declarat pentru presa locală că există cerințe sanitare pentru tratarea teritoriului și că interprinderea se conformează lor, iar liniile de producție a pâinii sunt aproape toate automatizate, astfel încât intervenția lucrătorilor este minimizată.„Noi ne ocupăm de eliminarea insectelor în fiecare lună. Și pe teritoriul întreprinderii este întotdeauna curățat. La sfârșitul lunii martie, la Chișinău a venit Inspectoratul Centrului de Metrologie Aplicată și Certificare (CMAC), care emite certificate pentru produsele de panificație. Ei au efectuat analizele lor independente, au luat mostre ale produsului și au verificat teritoriul întreprinderii de la ateliere la toalete”, a spus Olga Ostrovetskaia.„Nu vrem să ne confruntăm cu oamenii, nu contează dacă este sau nu pâinea noastră. Am încercat să rezolvăm conflictul în mod pașnic”, a concluzionat Igor Proseanîi.
* Numele a fost schimbat la cererea interlocutorului.