”Deși această situație nu este cea mai confortabilă, de azi înainte ține de noua Alianță să instituie un guvern al reformelor care să răspundă atît așteptărilor cetățenilor moldoveni, cît și celor ale Uniunii Europene. Fac un apel către PLDM și PD să constituie în timpul cel mai scurt posibil un guvern care va ști să îi reunească în cadrul Parlamentului, trecînd peste frontierele partizane, pe toți cei care cred în viitorul european al Moldovei și care doresc să contribuie la succesul țării”, s-a menționat în declarația lui Joseph Daul.

Graham Watson are o altă părere

Liderul liberalilor europeni (ALDE), Graham Watson declara anterior că alianța dintre liberali-democrați și democrați fără PL nu este o idee bună. ”Nu cred că e o cale bună pentru Republica Moldova. Cred că partidele democratice ar trebui să fie capabile să cadă de acord asupra unei formule de guvernare. Când am fost la Chișinău le-am propus o astfel de formulă, dar observ că lucrurile s-au desfășurat într-un alt mod”, spunea acesta anterior.

ALDE (Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa) și PPE (Partidul Popular European) formează majoritatea în Parlamentul European, alături de Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!