Gagauz.info scrie că ieri și-a înregistrat candidatura Irina Vlah, care deține funcția de bașcan în prezent. Conducătorul grupului ei de colectare a semnăturilor este directorul „AT-prolin”, Constantin Cheleș, din Ceadîr-Lunga. În echipa care va aduna semnături pentru Vlah sunt 34 de oameni.

La scurt timp, activistul și organizatorul mai multor acțiuni civice și de prostest din autonomie, Mihai Vlah, a depus și el actele grupului de inițiativă. 

„Actualii politicieni care stau la cârma autonomiei noastre mint atât de mult, încât spun că negrul de alb. Ne spun povești despre viitor luminos și au separat societatea noastră pentru a le fi mai ușor să guverneze”, a scris Mihai Vlah pe Facebook.

Precizăm că potrivit legislației în vigoare, la conducerea autonomiei Găgăuze pot candida cei care au reușit să adune de la 1.500 la 2.000 de semnături în susținerea sa în cel puțin 2/3 din localitățile autonomiei.

Cei care-și doresc să fie bașcan trebuie să treacă și un test la cunoașterea limbii găgăuze.
Amintim că Irina Vlah a câștigat alegerile din UTA Găgăuză cu peste 51% din voturi.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!