Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, și-a dat demisia din funcție. Informația a fost confirmată pentru AGORA de purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale. Potrivit Mariei Vieru, instituția a recepționat săptămâna trecută cererea de demisie a lui Viorel Morari.
Contactată de AGORA, ofițerul de presă al Procuraturii Anticorupție, Mihaela Tarlapan, ne-a comunicat că actualmente Viorel Morari se află în concediu, iar despre o eventuală demisia a sa nu cunoaște.
Am încercat să vorbim și cu Viorel Morari, însă telefonul procurorului este deconectat.
Viorel Morari s-a aflat la conducerea Procuraturii Anticorupție timp de 3 ani, după ce, în aprilie 2016, a câștigat concursul pentru această funcție.
Cererea de demisia a șefului Procuraturii Anticorupție vine după ce în spațiul public au apărut o serie de acuzații legate de persoana sa.
Astfel, mai multe instituții media au primit pe e-mail texte cu acuzații la adresa lui Morari.
În una din ele, procurorul este acuzat că colaborează cu „hoțul în lege” Grigore Caramalac, alias „Grişa Bulgaru”.
Un alt mesaj în portretizează pe Viorel Morari ca fiind unul dintre „procurorii controlați de liderul PDM, Vlad Plahotniuc”. „Având mandat de la „împărat”, procurori precum Viorel Morari, pur și simplu își bat joc de oameni și fac ce vor ei. Din păcate, despre asemenea lucruri la noi nu se vorbește din mai multe considerente. Unii pur și simplu se tem să deschidă gura, deoarece au încercat alții înaintea lor, iar procurori, precum Viorel Morari, au avut grijă să-i închidă, pe unii la propriu”, se arată în debutul mesajului care se referă la nume concrete de persoane și afaceri.
La scurt timp după răspândirea textelor despre Viorel Morari, Procuratura Anticorupție a remis un comunicat de presă, în care afirmă că mesajele sunt rău intenționate și au „scopul evident de a denigra imaginea instituției”.
„Viorel Morari a sesizat Procurorul General pentru a dispune verificări la nivelul Inspecției procurorilor în vederea elucidării pretinselor fapte imputate. De asemenea, la 26.04.2019 a fost trimisă, prin poștă, către Autoritatea Națională de Integritate, solicitarea de a verifica din oficiu existența sau lipsa încălcărilor regimului conflictului de interese.
Procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție califică alegațiile invocate drept o ingerință în actul justiției și o încercare de intimidare a organului de urmărire penală. Or, autorii „opiniilor” exprimate acționează în interesul unor persoane investigate penal de către procurorii anticorupție”, se mai arată în comunicatul Procuraturii Anticorupție.
Vezi și aceste știri

Deciziile CSE: Negocieri directe pentru energia electrică, nou termen de plată pentru Moldovagaz și noi facilități pentru agricultori

Turcia se opune în continuare aderării Suediei la NATO. Erdogan cere măsuri împotriva terorismului

Un nou punct de trecere a frontierei cu România, instituit la Leova. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale
Advertoriale

Preotul Petru Ciobanu – printre primii absolvenți ai meseriei de cultivator-procesator de bacifere ai Școlii Profesionale Nisporeni

Localitățile Bulboaca și Speia vor avea până la sfârșitul anului propria strategie de dezvoltare a turismului și un plan de acțiuni pentru un termen de până la 10 ani
