Informația nu a fost nici confirmată și nici infirmată de către șeful-adjunct al PC COCS, Valeriu Bodeanu. 

Amintim că cinci persoane au fost reținute pentru tentativă de deposedare de afacere pe 26 aprilie. Atunci însă procurorii au evitat să ofere alte detalii precum denumirea companiei la care s-a atentat și nici acțiunile procesuale efectuate în raport cu persoanele reținute.

În ziua reținerii, pe adresa mai multor instituţii de presă din Republica Moldova a fost expediată o scrisoare anonimă. În scrisoare apare numele lui Andrei Tranga, Grigore Caramalac, se pomenește un cetăţean al Italiei şi unul rus. Autorul scrisorii scrie că aceștia ar fi încercat să-l deposedeze de afaceri pe Viorel Varzari, proprietarul SRL „Molinart Grup”.

În scrisoare apare și numele lui Viorel Morari, care astăzi a demisionat din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție. În scrisoare, Morari e acuzat că a colaborat cu „hoțul în lege” Grigore Caramalac și e învinuit de luare de mită. În aceeași zi, Procuratura Anticorupție a remis un comunicat de presă, în care afirmă că mesajele sunt rău intenționate și au „scopul evident de a denigra imaginea instituției”. Totuși, la câteva zile, Morari demisionează.

Compania Andys's Pizza a fost fondată mai bine de 15 ani în urmă, iar patronul său este unul dintre milionarii moldoveni.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!