Astfel, 4275 de absolvenţi, 425 manageri ai instituţiilor de învăţământ şi profesori din Chișinău au fost informați despre importanța combaterii corupției, în special în timpul examenelor ce vor avea loc luna viitoare.

„Discuţiile s-au axat pe obligaţiile juridice, pe care trebuie să le cunoască liceenii, dat fiind faptul că majoritatea au împlinit vârsta de 18 ani, iar nerespectarea acestora îi poate face pasibili de răspundere. Astfel, au fost analizate mai multe situaţii care ar putea genera consecinţe nedorite pentru cei ce vor da dovadă de un comportament lipsit de onestitate şi integritate în raport cu profesorii sau colegii. De asemenea, liceenii au fost informaţi despre regulile care trebuie respectate în cadrul examenelor pentru a evita frauda şi a nu leza drepturile altor colegi”, susține CNA.


În cadrul şedinţelor de informare, liceenilor le-au fost distribuite materiale promoţionale cu mesaje anticorupţie, „cu explicarea încadrării juridice a faptelor de corupţie şi sancţiunile pentru comiterea acestora”.

De asemenea, absolvenții au fost îndemnaţi să sune la Linia Naţională Anticorupţie 0 800 55555, dacă semnalează cazuri de corupţie.

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!