Anul trecut, Viorel Morari a câștigat aproape 31 de mii de lei pe lună din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție. S-a ales cu puțin peste 3 mii de euro, echivalentul a 63 de mii de lei, din diurnele achitate de câteva instituții internaționale – Consiliul Europei, Eurojust, Comisia UE și Banca Mondială. Familia Morari a mai primit indemnizații de peste 86 de mii de lei de la Direcția Asigurări Sociale Vaslui și de la Casa Națională de Asigurări Sociale.

În declarația depusă la ANI a fost menționat un apartament de puțin peste 99 de m.p, dobândit în 2014 prin „alte contracte translative de posesie și de folosință”. Locuința este evaluată cu zero lei. Au fost trecute două mașini Skoda Superb, ambele dobândite, la fel, prin „alte contracte translative de posesie și de folosință”. Este vorba de un autoturism produs în 2008 și dobândit în 2015, iar altul este fabricat și obținut în același an – 2018. Bunurile, din nou, sunt evaluate cu zero lei.

Viorel Morari a completat în document și compartimentul ce vizează „bunurile sub formă de metale și/sau pietre prețioase, obiecte de artă și de cult, obiecte ce fac parte din patrimoniul cultural național sau universal, a căror valoare unitară depășește suma a 15 salarii medii pe economie”. Informațiile au fost însă secretizate. Același lucru e valabil și în cazul compartimentului „colecții de artă, de numismatică, de filatelie, de arme sau alte bunuri, a căror valoare depășește suma a 20 de salarii medii pe economie”.

Familia Morari deține șapte conturi bancare. Cumulativ, este vorba de puțin peste 341 de mii de lei. Viorel Morari are însă și datorii. În 2014, a luat două împrumuturi fără dobândă de la două persoane fizice, pe care trebuie să le returneze până în 2029. Este vorba de 15 mii de dolari și 15 mii de euro, ceea ce în valuta națională înseamnă aproximativ 567 de mii lei.Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!