Mold-Street: Noul proprietar al Tutun-CTC blochează trecerea trenurilor pe calea ferată de pe teritoriul său

Mold-Street: Noul proprietar al Tutun-CTC blochează trecerea trenurilor pe calea ferată de pe teritoriul său

La câteva luni de la privatizarea societăţii Tutun-CTC, noua administraţie impusă de acţionarul majoritar al întreprinderii a început să creeze anumite probleme vecinilor săi. Astfel la finele săptămânii trecute, Tutun-CTC nu a permis trecerea pe teritoriul său a căteva vagoane cu cereale ale unei companii şi care erau transportate de Calea Ferată din Moldova (CFM), scrie Mold-Street. 

Acestea urmau să ajungă la Combinatul de Produse Cerealiere, aflat în vecinătatea Tutun-CTC. Ion Paladi, şeful staţiei Chişinău a CFM, a confirmat acest lucru, susţinând că Tutun-CTC nu a avertizat pe nimeni despre o astfel de interdicţie şi nici motivele acesteia.

„Aşa-ceva nu s-a mai întâmplat. Ei la Calea Ferată pretenţii nu au! Le au la vecinii lor de acolo - Combinatul de cereale (produse cerealiere n.r.). Cu dânşii au ceva. Ne vom întâlni şi vom lămuri situaţia. Poate ei nu ştiu. Or au un director nou. Mai mult nu vă pot spune nimic!", a declarat Ion Paladi. Totodată el a spus că părţile urmează să se întâlnească şi să caute o soluţie la problema apărută fără a specifica unde va avea loc şi la iniţiativa cui.

Publicitate

Dumitru Aramă, inginer-şef la Combinatul de Produse Cerealiere, a confirmat blocarea transportului pe segmentul de cale ferată ce trece pe teritoriul Tutun-CTC. „Nu a fost nicio avertizare. Au spus doar că teritoriul le aparţine şi respectiv vagoanele nu pot trece”, a precizat Dumitru Aramă.

Chiar dacă teritoriul aparţine Tutun-CTC, calea ferată a rămas la CFM şi în cazul unei astfel de infrastructuri publice se aplică principiul servituţii, respectiv la ea pot avea acces proprietarii terenurilor aflate după Tutun-CTC, inclusiv Combinatul de Produse Cerealiere, întreprinderea Liman, unde se păstrează rezervele statului etc.

Gheorghe Naforniţă, directorul Tutun-CTC, a refuzat să comenteze susţinând că nu ar fi la curent cu situaţia creată.

Amintim că la începutul acestui an Agenția Proprietății Publice a vândut cota statului de circa 91% de la societatea Tutun-CTC. Noul proprietar este compania Le Bridge.

Citește și: Tutun-CTC a fost vândut. Cine a cumpărat cele 90,81% din acțiuni

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal