„A fost dat startul programului de reeducare a șoferilor prinși băuți la volan. Acesta va dura trei luni, timp în care conducătorii auto reținuți în stare de ebrietate vor mai merge la morgă, în spitale pentru a acorda asistenţă victimelor accidentelor rutiere și vor lua parte la instruiri privind riscurile consumului de băuturi spirtoase”, a scris Filip pe Facebook.

Premierul a precizat că programul costă 4.000 de lei, bani achitați de șoferi, și este parte a pachetului de legi anti-alcool, aprobat de Guvern.

„Sunt sigur că prin aceste acțiuni vom stopa consumul de alcool la volan și vom aduce mai multă siguranță pe drumurile din țară”, a punctat prim-ministrul.

Din luna decembrie a anului trecut șoferilor prinși băuți la volanul mașinii le este retras permisul de conducere. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare din 14 decembrie 2018.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!