
ANSA recomandă moldovenilor să nu facă mese de pomenire la cimitire
De Paștele Blajinilor, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) recomandă evitarea consumului de salate pe bază de maioneză, ouă, carne, pește și produse de patiserie în lipsa condițiilor speciale de păstrare. Specialiștii spun că acestea pot dezvolta microorganisme inclusiv patogene, iar toxinele acestora conduc la alterarea alimentelor și producerea toxiinfecțiilor alimentare.
・
ANSA recomandă de a folosi în cimitire și locuri deschise produse de panificație cu umiditate redusă, care să nu conțină ou sau grăsimi animaliere, produse lactate și alte tipuri de ingrediente care se alterează ușor.
„Recomandăm ca, mesele de pomenire să fie organizate în încăperi specializate sau în alte locuri special amenajate și autorizate sanitar-veterinar respectându-se toate normele sanitaro-igienice”, mai previn inspectorii sanitari.
Recomandările acestora se pliază și cu cele ale preoților. Citiți aici recomandările părintelui Maxim Melinti.