Seria limitată de cinci părți, intitulată simplu „Cernobîl”, va dezvălui povestea reală a evenimentelor tragice care s-au desfășurat până la, în timpul și după dezastrul nuclear din 1986, în urma căruia un întreg oraș, Pripiatul, a fost ras de pe fața pământului, scrie a1.ro. Accidentul a ucis nenumărați oameni și a făcut extrem de mult rău mai multor generații. În ziua fatidică, în urmă cu 33 de ani, două explozii au avut loc la reactorul 4 al centralei nucleare de la Cernobîl. 32 de oameni au murit pe loc.

Zona s-a aprins, într-un foc ce a ars vreme de zece zile. În toată această perioadă, au fost răspândite în aer cantități foarte mari de substanțe radioactive. Deși bilanțul total al victimelor tragediei de la Cernobîl rămâne necunoscut în mod oficial, 25.000 de oameni ar fi murit după ce au participat la decontaminarea zonei.

Din distribuția seriei de filme HBO fac parte Emily Watson, Stellan Skarsgård, Ralph Ineson, Fares Fares, Adam Nagaitis și David Dencik. Primul episod va apărea pe 6 mai.

Regizorul filmului serial este Johan Renck, cunoscut pentru colaborările pe care le-a avut cu artişti precum Madonna, Beyoncé, Robbie Williams sau David Bowie.Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!