O stewardesă a salvat mai mulți pasageri din avionul care a ars pe aeroportul de la Moscova. Mărturiile tinerei

O stewardesă a salvat mai mulți pasageri din avionul care a ars pe aeroportul de la Moscova. Mărturiile tinerei

O stewardesă a salvat mai mulți pasageri din avionul care a ars pe aeroportul din Moscova. Tânăra apuca oamenii de haine și îi împingea spre ieșirea de urgență, scrie daylimail.  Conform mărturiei pasagerilor și a membrilor echipajului, avionul în care și-au pierdut viața 41 de persoane, printre care și doi copii ar fi fost lovit de fulger.

Tatyana Kasatkina, în vârstă de 34 de ani, a povestit cum a prins oamenii de haine și i-a împins spre ieșirea de siguranță, grăbind operațiunea de evacuare. Atât stewardesa cât și căpitanul Denis Evdokimov susțin că incendiul a pornit de la un fulger care a lovit partea din spate a aeronavei, la scurt timp de la decolare. Primele elemente indicau un scurtcircuit.

Avionul decolase către orașul Murmansk, dar la aproximativ o oră de la decolare s-a întors pentru o aterizare de urgență.

Publicitate

Coada avionului era cuprinsă de flăcări, iar o parte dintre pasageri au fost evacuați pe ieșirea de urgență din față. Potrivit unui oficial rus, evacuarea a fost întârziată pentru că unii pasageri au stat să-și ia valizele și hainele din cabină.

Întreg filmul tragediei a fost povestit de o stewardesă care a participat la acțiunea de salvare. Potrivit membrilor echipajului, în timp ce avionul se afla pe pistă cu partea din spate cuprinsă de flăcări, evacuarea a început imediat ce aeronava s-a oprit.

...

„Flăcările erau vizibile. Toată lumea țipa că a luat foc, dar în cabină nu ajunsese focul. Am lovit cu piciorul ușa pentru evacuarea de urgență și am apucat pasagerii de echipamentul de siguranță de la gât pentru a nu încetini evacuarea. Totul s-a întâmplat foarte repede, i-am, văzut pe ultimii pasageri târându-se din zona aflată în flăcări, iar fumul se făcuse deja negru” a povestit însoțitoarea de zbor.

„Toată lumea sărise din scaune și venea în față, chiar dacă avionul nu se oprise din mișcare, pe pistă. Am văzut o femeie care spunea cuiva la telefon „suntem în flăcări, ne prăbușim” a mai povestit Tatyana Kasatkina.

Stewardesa a mai relatat că după decolarea de pe aeroportul din Moscova au întâlnit o furtună puternică.

„A fost o lumină orbitoare urmată de o pocnitură. Intrasem într-un nor și s-a auzit un zgomot puternic, în mare parte din partea stângă. Atunci toată lumea s-a uitat la mine, apoi căpitanul ne-a informat că ne întoarcem pe aeroport” a mai povestit femeia.

Din cauza faptului că sistemul de comunicație interioară se defectase, tânăra spune că l-a auzit cu greu pe pilot când a anunțat ca toată lumea să se pregătească pentru aterizarea de urgență.

„Nici măcar nu mi-am dat seama cine vorbea, pilotul sau un membru al echipajului” a spus stewardesa.

„Am decolat aproximativ la 6.03 iar 10 minute mai târziu intrasem în nor. Am văzut apoi focul din spatele avionului, toată lumea țipa că a luat foc” a spus Tatyana Kasatkina.

În urma incendiului care a avut loc la bordul avionului Sukhoi Superjet 100, pe Aeroportul Internațional Șeremetievo au murit 41 de persoane. Anunțul a fost făcut de către Comisia de anchetă, citată de presa rusească. Potrivit surselor, 33 de pasageri și patru membri ai echipajului au fost salvați.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal