Ziua Europei vine cu un program plin pentru iubitorii de film și muzică bună, dar și pentru cei care apreciază bucătăria europeană

Ziua Europei vine cu un program plin pentru iubitorii de film și muzică bună, dar și pentru cei care apreciază bucătăria europeană

Cum ar fi să poți străbate mai multe țări, să sărbătorești diversitatea, în doar câteva zile? Delegația Uniunii Europene îți oferă această posibilitate, la Chișinău, dar și la Cahul. Ziua Europei, și în acest an, vine cu un vast program pentru iubitorii de muzică bună, filme interesante, dar și pentru cei care știu să aprecieze adevărata bucătărie europeană.

Orășelul European, la Chișinău

Orășelul European va fi inaugurat, sâmbătă, 11 mai, la ora 13:00, în Grădina publică Ștefan cel Mare din capitală. Oaspeții vor putea afla mai multe despre cultura și gastronomia țărilor membre ale UE, proiectele de asistență și vor putea învăța câteva expresii într-o limbă străină la școala limbilor europene. Totodată, în parc va fi amenajată Zona Urban Vibes, dar și o zonă de distracție pentru copii.În acest an, programul EU4Energy aduce la Chișinău un stand special, Science Box, în care micii experimentatori vor putea explora lumea științei.

Publicitate

Oaspeții veniți să sărbătorească Ziua Europei vor putea face o lecție de și graffiti,. În ajutor le vor veni artiști consacrați.

Și iubitorii de muzică bună vor avea parte de un program de excepție. După deschiderea oficială a evenimentului și până la ora 17.00, orchestra prezidențială, orchestra „Doina armatei”, trupa Space, ansamblul Mărțișor, colective de dans și muzică pentru copii vor întreține atmosfera.

Evenimentul va culmina cu un spectacol susținut de Moldovan National Youth Orchestra și corul La La Play, în scuarul Catedralei. Concertul, care va avea loc începând cu ora 19.00 și până 21.30, este organizat de Delegația UE în Republica Moldova în parteneriat cu UNICEF.

Festivalul de Film și Cultură Europeană, la Chișinău

Și în acest an, Delegația Uniunii Europene invită moldovenii să sărbătorească împreună cultura europeană în cadrul festivalului de muzică și film. Aici vor fi rulate pelicule din țările membre ale Uniunii Europene.

Astfel, duminică, 12 mai, cinefilii, dar și iubitorii de muzică sunt așteptați în Grădina publică Ștefan cel Mare, începând cu ora 14.00. Cei prezenți vor putea savura un recital marca Jazz-n-Chisinau, iar începând cu ora 15.00 vor putea urmări pelicula pentru adolescenți „Charleen Macht Schluss”. Trupa Via Dacă vine cu un concert extraordinar la ora 17.00. Iar cinefilii sunt invitați, la ora 18.00, la drama istorică Moromeții-2, urmată, la ora 20:00, de dramedia „Truman”. Festivalul se va încheia la ora 22.00.

Ziua Europei, la Cahul

Din capitală, Ziua Europei se mută în sudul țării, la Cahul. Locuitorii acestui oraș și a comunităților din regiune sunt invitați, de la mic la mare, sâmbătă, 18 mai, în Piața Independenței, în Orășelul European pentru a celebra Ziua Europei și 10 ani ai Parteneriatului Estic.Cultura și bucătăria țărilor europene, filme și muzică bună, de toate promite Delegația UE la Chișinău. Oaspeții pot afla mai multe și despre susținerea oferită de Uniunea Europeană țării noastre.

Organizatorii promit activități inedite pentru oaspeți de la 14.30 și până la 18.30. Fanfare și ansambluri folclorice din sudul țării, trupa majoretelor din Cahul și bunica de la Văleni vor avea grijă ca sărbătoarea să fie cu adevărat deosebită.

Și la Cahul va fi organizat un spectacol, la sfârșitul zilei. De această dată va fi retransmisă finala concursului muzical Eurovision din Tel-Aviv. În deschiderea spectacolului de la Cahul, interpreta Cristina Scarlat va veni cu un recital de excepție.

Festivalul de Film și Cultură Europeană, la Cahul

Locuitorii din sudul R.Moldova sunt invitați, duminică, 19 mai, în Piața Horelor din Cahul unde va demara Festivalul de Film și Cultură Europeană, organizat de Delegația Uniunii Europene.

Deschiderea oficială va avea loc la ora 12.00. Primul film prezentat va fi unul pentru copii „Timm Thaler”, urmat la 13.45 de un recital al ansamblurilor folclorice locale. Cei care apreciază drama istorică sunt invitați la 14:15 la pelicula franceză „Au revoir là-haut”, iar la 16.00, la proiecția din Lituania „Cenușa pe zăpadă”. Festivalul se va încheia în jurul orei 18.00, atunci când locuitorii orașului Cahul oorganizează tradiționala horă de duminică.

Material publicat cu sprijinul Uniunii Europene. Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă neapărat poziția oficială a Uniunii Europene.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal