Gruparea a fost anihilată în urma unei operațiuni a procurorilor Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), în comun cu serviciile specializate ale Vămii.

Suspecții au fost monitorizați pe parcursul câtorva luni de zile, stabilind-se modul de operare al acestora, punctele de aprovizionare, depozitare și comercializare.  Potrivit informațiilor acumulate, mărfurile de contrabandă erau introduse în țară prin intermediul unui microbuz de pasageri și colete de pe ruta Turcia – Republica Moldova, iar apoi, repartizate unor comercianți din Chișinău.

Informațiile s-au adeverit în urma unui filtru organizat de serviciile operative la postul vamal „Giurgiulești” – pe unde se cunoștea că va trece microbuzul folosit de suspecți. 

După ce a fost controlat vehiculul, au fost depistați mai mulți saci cu articole vestimentare și de încălțăminte, care nu erau indicate în declarația vamală depusă de șofer. 

Imediat după această depistare, procurorii PCCOCS și ofițerii subdiviziunilor specializate ale Vămii au descins la mai multe adrese din Capitală. Percheziții au fost efectuate la domiciliile, depozitele și magazinele deținute de suspecți. Aici au fost depistate loturi impunătoare de haine și încălțăminte, fără acte de proveniență. Valoarea loturilor ridicate în cadrul reținerilor operate este estimată la peste 2,5 milioane de lei.  

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă închisoare pe un termen de până la 10 ani.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!