„Vă așteptăm cu muzică și dansuri, cu mâncare ostășească, cu jocuri și parade de excepție, cu multe surprize pentru cei mici și cei mari”... așa sună un spot video distribuit de PDM. Sărbătoarea democraților va începe la 09:00, în scuarul Catedralei.


Democrații au evitat să spună însă dacă marchează Ziua Europei sau Ziua Victoriei, alegând variantele de „sărbătoarea păcii și a prosperității pentru Moldova” și „sărbătoarea tuturor”.

Pe 9 mai, socialiștii, în frunte cu Igor Dodon, vor mărșălui prin capitală. Spre seară, aceștia organizează un concert în Piața Marii Adunări Naționale, dedicat Zilei Victoriei. Președintele a anunțat că în scenă va urca artista de la Moscova Valeria. A refuzat să spună cât costă prestația cântăreței, făcând, ca de obicei, referire la fundația de caritate „Iubesc Moldova”.

Ce alte manifestații vor fi organizate în Chișinău?

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul Primăriei Chișinău, un „marș dedicat Zilei Victoriei” va organiza și Partidul Șor, punctul final fiind Complexul Memorial „Eternitate”.

Socialiștii au rezervat scuarul Academiei de Științe și pe cel de la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, dar și parcul din sectorul Râșcani.

La Cimitirul Eroilor, unioniștii de la Asociația „Onoare, Demnitate și Patrie” vor celebra Ziua Europei și Ziua Independenței României.

Iar liberalii vor marca Ziua Europei în Scuarul Europei din Grădina Publică Ștefan cel Mare. Tot acolo, un concert de muzică simfonică va fi organizat de Primăria municipiului Chișinău.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!