„Revin la subiectul proiectelor salariale, pe care le consider în continuare nelegale și anticoncurențiale. Nimeni nu are dreptul să ne încalce libertatea de a alege unde să ne ținem banii munciți din salariu. Nici măcar angajatorul. Așa e în Europa, așa trebuie să fie și la noi. Băncile trebuie să lupte pentru fiecare client, nu pentru accesul la persoana care decide într-o instituție sau alta. Banca Națională a Moldovei și Consiliul Concurenței sunt două instituții care ar trebui să acționeze în acest sens, dar nu o fac. Am decis, pentru început, să îi întreb cum își primesc salariile funcționarii din aceste instituții, cum s-au organizat licitațiile și cu ce ochelari citesc ei legislația - Codul Muncii și Legea Concurenței”, a scris Alaiba pe Facebook.

În solicitările sale, Alaiba a cerut celor două instituții să-i ofere informații despre băncile comerciale la care acestea au proiectul salarial, fondul de salarizare, modul prin care au fost contractate serviciile, dar și numărul de licitații organizate în ultimii ani pentru a contracta aceste servicii. 


Anterior Dumitru Alaiba scria că Parlamentul ține banii la Moldindconbank și deputații primesc salarii prin această bancă, având câteva beneficii, printre care carduri Gold, o rată a dobânzii de 5,5% pentru soldul de pe card, credit până la 200.000 de lei fără gaj sau birocrație, dar și reduceri la unele localuri, printre care Nobil Hotel, Nobil Restaurant, Nobil Spa, deținute de liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

Ulterior banca a venit cu precizări și a afirmat că Moldindconbank prestează serviciile sale în cadrul proiectului salarial câștigat în baza unui concurs cu cele mai bune oferte prezentate.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!