Contra sumei de bani oferite, judecătorii de la Curtea de Apel ar fi trebuit să dispună aducerea condamnatului din altă țară în R. Moldova pentru ca acesta să-și ispășească pedeapsa în țară, însă cu recalificarea acțiunilor condamnatului.

După ce a primit întreaga sumă, avocatul a mai pretins şi primit 5000 de euro sub pretextul că cele 8000 de euro nu ar fi fost suficiente. 

Deşi avocatul primise deja 13 000 de euro - bani destinaţi pentru influenţarea magistraţilor de la Apel - Colegiul Penal al Curții de Apel Chișinău a respins recursul.

Urmare a acestei decizii, avocatul a mai cerut suplimentar 1500 de euro. De data aceasta, învinuitul susţinea că are influenţă asupra magistraților din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, şi că îi poate convinge să aplice amnistia în privința condamnatului.

Amintim că, la 13 februarie curent, avocatul a fost reţinut în flagrant, imediat după ce a primit ultima sumă de bani. Acesta este învinuit de trafic de influenţă, vină pe care și-a recunoscut-o integral.

Dacă va fi găsit vinovat, codul penal prevede o pedeapsă cu amendă de la 20.000 de lei la 30.000 de lei sau cu închisoare de la 3 la 7 ani.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!