Cu multă bucurie, și în acest an, vă invit să celebrăm diversitatea și unitatea europeană la o nouă zi a Europei în Republica Moldova. Vom savura muzica, filmele și vom cunoaște tradițiile popoarelor europene. Vom afla poveștile țărilor europene, pe care de 5 ani deja, grație eliminării vizelor, cetățenii Republicii Moldova le pot vedea cu propriii lor ochi. Vom ajunge și în localitatea ta să sărbătorim împreună Zilele Europei, pentru că împreună suntem mai puternici”, este mesajul transmis de Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko.

Delegația Uniunii Europene va organiza, pe 11 și 12 mai, un șir de acțiuni în Grădina Publică Ștefan cel Mare și în scuarul Catedralei, pentru a celebra Ziua Europei și 10 ani ai Parteneriatului Estic.

Astfel, sâmbătă, la ora 13.00, va fi inaugurat Orășelul European. Se anunță un program divers atât pentru copii, cât și pentru maturi. Oaspeții vor putea gusta băuturi și bucate tradiționale europene, copii vor avea zone special amenajate pentru distracții. Mai mulți artiști vor urca pe scena Orășelului European din Grădina publică Ștefan cel Mare pentru a oferi publicului un spectacol de excepție. Ziua Europei se va încheia, sâmbătă, în scuarul Catedralei, cu un concert minunat al orchestrei Moldovan National Youth Orchestra și corului La La Play.

Duminică, Delegația Uniunii Europene îi invită pe iubitorii de frumos la Festivalul de Film și Cultură Europeană. Mai multe detalii vezi aici.

Material publicat cu sprijinul Uniunii Europene. Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă neapărat poziția oficială a Uniunii Europene.

P.

Acest material este un Advertorial comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.