Într-un mesaj în limba rusă, Dodon a punctat că cel de-al doilea război mondial este „o victorie obținută prin suferiță de către un popor unitar, care, sub amenințarea distrugerii, adunându-și puterile în pumn, a respins dușmanul”. 

„Plecăm frunțile în amintirea celor care au căzut în lupta cu dușmanul perfid. Me exprimăm imensa recunoștință tuturor veteranilor care au salvat lumea de regimul fascist, pentru curajul și eroismul lor de neegalat manifestat pe câmpurile de luptă, în detașamentele partizane și în spatele liniilor inamice, dar și pentru credința lor neclintită în patria lor”, îi scrie Dodon lui Putin.

Șeful statului crede că „Din păcate, lecțiile celui de-al doilea război mondial nu au fost învățate de toată lumea”. „În zilele noastre, când în multe țări istoria războiului este falsificată de dragul conjuncturii politice și evenimentele din acei ani sunt foarte denaturate, este mai important ca oricând ca adevărul despre război să fie transmis din generație în generație”, scrie în mesajul lui Dodon despre Putin. 

Amintim că anul acesta Moscova a spus că nu așteaptă niciun lider străin la parada de 9 mai. Dodon a mers la parada de la Moscova în primul an al mandatului său, în mai 2017, fiind unicul lider de țară invitat de Putin.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!