*Acest material este sponsorizat

În Moldova se desfășoară primul Campionat eSports Dota 2 (FOTO, VIDEO)

În Moldova se desfășoară primul Campionat eSports Dota 2 (FOTO, VIDEO)

Sportul electronic sau eSports se dezvoltă exponențial la nivel global și este pe cale să devină cel mai popular tip de sport din lume. Pentru a descrie amploarea sportului electronic pe plan internațional, totul se rezumă la milioane – milioane de spectatori, milioane de vizualizări, profituri de milioane și milioane în investiții. Tot mai mulţi gameri talentați îşi doresc să joace la nivel profesionist, mai ales având în vedere premiile şi câştigurile financiare consistente puse la bătaie. Sportul electronic este sportul viitorului.


Compania Moldcell, în calitate de promotor al digitalizării și susținător fidel al tendințelor de viitor, înțelege perfect potențialul imens și valoarea care se ascunde în spatele sportului electronic, atât pentru Republica Moldova, cât și pentru tinerii care practică acest tip de sport.

Astfel, Moldcell, împreună cu Tekwill Academy Kids organizează primul Campionat Dota 2 din Moldova, cea mai mare inițiativă din sportul electronic din țara noastră de până acum. Marea Finală va avea loc pe 12 mai la Tekwill.

Acest campionat reprezintă o oportunitate unică de valorificare a potențialului comunității de gameri, de propulsare a țării noastre pe agenta globală a sporturilor electronice, dar și pentru părinți de a se convinge că eSports este drumul ireversibil plin de beneficii pentru viitor.

FOTO: Echipa hungry’ Wolves

Sursa: Moldcell

 Provocarea cea mai mare este înlăturarea stereotipurilor cu privire la beneficiile sportului electronic. Cel puțin în Moldova, părinții încă mai privesc cu reticență pasiunea copiilor pentru jocurile pe telefon sau la calculator, însă sportul electronic este mai mult decât un hobby, fiind mai degrabă o meserie. Între sportul atletic și sportul electronic nu este decât o diferență psihologică, care, odată depășită, se va demonstra că, cel din urmă, va dezvolta mult mai multe abilități și competențe și va genera profituri mult mai mari. Nu în zadar, cele patru competențe ale viitorului  - comunicarea, cooperarea, creativitatea și gândirea critică, sunt asociate anume cu eSports.

Totodată, jucătorii eSports dezvoltă o dexteritate motorie incredibilă ce depășește de cel puțin patru ori abilitățile unei persoane obișnuite. Pe lângă aceasta, complexitatea jocurilor, așa cum este Dota 2, implică și o abordare tactică, cu dezvoltarea strategiilor de către jucători pentru a câștiga.

Astfel se explică că, nu doar dezvoltatorii de jocuri sunt prinși de febra eSports, dar și universitățile, care văd aici un potențial de dezvoltare umană imens, investind în cercetarea acestui domeniu, inclusiv prin oferirea de burse pentru gameri.

Dacă până acum un stadion arhiplin se asocia cu o finală a Cupei Mondiale la Fotbal, un meci al echipei Real Madrid sau un concert Beyonce, astăzi cele mai mari stadioane din lume devin neîncăpătoare, deopotrivă, pentru campionatele internaționale de eSports. Prin comparație, în timp ce sportul tradițional rămâne a fi dominant, cel puțin pentru moment, probabilitatea includerii eSports în cadrul Jocurilor Olimpice din 2024 se discută tot mai intens.

Sursa: internet

Primul pas pentru lansarea pe plan internațional este făcut. Duminică, 12 mai, ora 12:00, la Tekwill, Sala Immaginarium, strada Studenților nr. 9/11, sunt invitați toți iubitorii de eSports pentru a fi parte a spectacolului. Intrarea este gratuită!

Sferturile de finală, Semifinalele și Finala Mică au fost de-a dreptul incendiare și s-a urmărit cu sufletul la gură prestația celor 8 echipe selectate. Cele mai bune 2 echipe, 4chanmd Team și Old Squad, se vor confrunta pe 12 mai în Marea Finală pentru titlul de Campioni ai Moldovei.

Sportul electronic a adoptat mecanismele și structura analog sporturilor existente, iar ascensiunea și dominarea sa este doar o chestiune de timp.

Campionatul de Dota 2, organizat de Compania Moldcell și Tekwill Academy Kids, este doar începutul pentru Moldova!


FOTO: Echipa 4chanmd    

FOTO: Echipa Old Squad

P.

P.

Vezi și aceste știri
Centrele comerciale își reiau activitatea de la 8 iunie, dar restaurantele și locurile de divertisment rămân închise

Centrele comerciale își reiau activitatea de la 8 iunie, dar restaurantele și locurile de divertisment rămân închise

Postul Jurnal TV, avertizat public de CA pentru un reportaj despre romii de la Soroca

Postul Jurnal TV, avertizat public de CA pentru un reportaj despre romii de la Soroca

Postul TV8, sancționat cu 10 mii de lei, după ce a criticat o jurnalistă de la NTV Moldova

Postul TV8, sancționat cu 10 mii de lei, după ce a criticat o jurnalistă de la NTV Moldova

Advertoriale
Librarius anunță oferta specială pentru cei mici: cărți pentru copii cu REDUCERI de 20%

Librarius anunță oferta specială pentru cei mici: cărți pentru copii cu REDUCERI de 20%

Vânzările online nu mai sunt viitorul, dar prezentul! Ce este un marketplace și cum funcționează

Vânzările online nu mai sunt viitorul, dar prezentul! Ce este un marketplace și cum funcționează

Relansează-ți afacerea cu Linia de Credit Rapid IMM de la Victoriabank

Relansează-ți afacerea cu Linia de Credit Rapid IMM de la Victoriabank

DONEAZĂ
Descarcă aplicația AGORA
EMISIUNI
 • Marius Solcan - Business la 23 ani, investitorul din avion, cocktail barul Marlene | NOTA DE PLATĂ (VIDEO)
  Marius Solcan - Business la 23 ani, investitorul din avion, cocktail barul Marlene | NOTA DE PLATĂ (VIDEO)
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: Vrei să pleci (din partid), dar nu mă, nu mă iei. Cum își justificau transfugii migrările
 • Radu Lazăr - Endava, succesul în carieră, atitudinea față de crize, provocări și oportunități în IT, management | NOTA DE PLATĂ
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: Ne uităm peste gard la vecini, sau ce fac alte state în lupta cu COVID-19
 • Ruslan Cojocaru - Viziunea față de crize, educație financiară, Tucano Coffee, Oliva Verde și NOTA lui DE PLATĂ (VIDEO)
ȘTIRI DE PE EA.MD
 • Rata natalității, înregistrată în 2019 în RM, este cea mai joasă din ultimii 5 ani
 • Cum arată Cenușăreasa, Rapunzel sau Ariela, însărcinate? 12 imagini de poveste cu burtici...
Cele mai populare
 • 1
  Oamenii legii susțin că Beniamin ar fi căzut singur în veceu: „Inițial am făcut doar examinarea vizuală a curții și a toaletei”
 • 2
  Ion Chicu nu poate spune când se vor redeschide grădinițele, dar nu exclude că starea de urgență în sănătate s-ar putea prelungi și în luna iulie
 • 3
  Fostă ministră a Sănătății, despre situația COVID din Moldova: „Numărul de cazuri și numărul de decese care ni se raportează nu corespund adevărului”
 • 4
  Premierul, despre tragedia de la Hîncești: „Noi toți suntem vinovați și toți purtăm responsabilitate pentru ceea ce s-a întâmplat”
Autentificare
Creează cont