Incidentul a avut loc în seara zilei de 7 mai, în orașul Soroca. Serviciul 112 a fost alertat la ora 18:47. 

„Potrivit primei informații, tânărul a urcat pe un retranslator TV cu înălţimea de 130 metri şi amenința că se va arunca în gol. La faţa locului au intervenit pompierii, care au urcat după bărbat pentru a-l convinge să renunțe la acest gând. Angajaţii IGSU au lucrat aproape o oră pentru ca tânărul să fie de acord să coboare. În timp ce bărbatul vorbea la telefon cu apropiații, pompierii l-au fixat cu mijloace de salvare pentru a evita căderea în gol a persoanei”, a menționat IGSU.


La ora 20:20 intervenţia a fost finalizată. Pompierii l-au coborât pe tânăr, treptat, asigurându-l cu o funie de protecţie. La final, acesta a fost preluat de medici, iar cazul este investigat de poliţie.

În ultimele 24 de ore, angajaţii IGSU au intervenit în 20 situaţii de risc. Oamenii sunt îndemnați să apeleze de urgenţă Serviciul 112 în cazul unei situații excepționale.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!