Your Website Title

AGORA a transmis live de la eveniment și i-am întrebat pe participanți ce au sărbătorit astăzi. Deși au participat la un eveniment propus să fie unul al unității, oamenii au avut păreri împărțite.


Iată câteva dintre răspunsurile moldovenilor

-Astăzi sărbătorim Ziua Victoriei. E amintire că străbuneii au luptat pentru noi.

- Serbez 9 mai, Ziua Victoriei asupra fascismului.

- Am venit să vedem parada, s-a început ori încă nu? Azi e Ziua Biruinței, nu știu cum să zic, Deni Pobedî. Mai mult nu știu, nu pot răspunde.

-  Azi e Ziua Europei și Ziua Biruinței asupra fascismului, după un război sângeros. Au participat și ai noștri moldoveni. Rușii își asumă biruința, dar au participat popoare întregi. Asta-i o mâncare simbolică, aici nu-s găluște și multe altele, e simbolic, un pahar de vin, un terci, nu e mulțumire ci moment tradițional. Nu știu de ce-și asumă PD acest moment, aici putea participa aceiași liberali.

- Ziua Europei, și n-are importanță cine o organizează. Arătăm lumii pe intern și pe extern că există oameni care se țin de valorile europene.

- Ziua Europei, aici o să fie concert, o să amintească despre războiul care a fost și despre Europa.

Amintim că ieri Guvernul a anunțat că oferă veteranilor câte 10.000 de lei în pragul zilei de 9 mai.Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!