„Fulgerul” la Catedrală, terci ostășesc și oameni divizați între „paradă de 9 mai” și „concert de Ziua Europei”. Ce au înțeles moldovenii din evenimentul PD (VIDEO, FOTO)

„Fulgerul” la Catedrală, terci ostășesc și oameni divizați între „paradă de 9 mai” și „concert de Ziua Europei”. Ce au înțeles moldovenii din evenimentul PD (VIDEO, FOTO)

Evenimentul organizat de Partidul Democrat în fața Catedralei „Nașterea Domnului” a atras sute de moldoveni. Deși manifestația și-a propus să fie „o sărbătoare a tuturor”, oamenii ajunși la eveniment au avut răspunsuri împărțite. Mai mulți dintre ei ne-au spus că au venit pentru a serba Ziua Europei, iar alții - victoria asupra fascismului. La eveniment a fost prezentă și o mașină brigăzii cu destinație specială „Fulger”, dosită în spatele Catedralei, iar alături de locașul sfânt a fost și o expoziție de arme.

Your Website Title

https://staticxx.facebook.com/connect/xd_arbiter/r/d_vbiawPdxB.js?version=44#channel=f2b91eacb24f814&origin=https%3A%2F%2Fbackend.agora.md

Publicitate

AGORA a transmis live de la eveniment și i-am întrebat pe participanți ce au sărbătorit astăzi. Deși au participat la un eveniment propus să fie unul al unității, oamenii au avut păreri împărțite.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fagora.md%2Fvideos%2F298674724392281%2F&show_text=1&width=267

-Astăzi sărbătorim Ziua Victoriei. E amintire că străbuneii au luptat pentru noi.

- Serbez 9 mai, Ziua Victoriei asupra fascismului.

- Am venit să vedem parada, s-a început ori încă nu? Azi e Ziua Biruinței, nu știu cum să zic, Deni Pobedî. Mai mult nu știu, nu pot răspunde.

- Azi e Ziua Europei și Ziua Biruinței asupra fascismului, după un război sângeros. Au participat și ai noștri moldoveni. Rușii își asumă biruința, dar au participat popoare întregi. Asta-i o mâncare simbolică, aici nu-s găluște și multe altele, e simbolic, un pahar de vin, un terci, nu e mulțumire ci moment tradițional. Nu știu de ce-și asumă PD acest moment, aici putea participa aceiași liberali.

- Ziua Europei, și n-are importanță cine o organizează. Arătăm lumii pe intern și pe extern că există oameni care se țin de valorile europene.

- Ziua Europei, aici o să fie concert, o să amintească despre războiul care a fost și despre Europa.

Amintim că ieri Guvernul a anunțat că oferă veteranilor câte 10.000 de lei în pragul zilei de 9 mai.

...

...

...

...

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal