Potrivit participaților la flashmob, locul a fost ales special pentru a le arăta nostalgicilor sovietici că ziua de 9 mai are, potrivit lor, o altă semnificație.

„Toată lumea sărbătorește așa-zisa Victorie... noi vrem să le reamintim românilor de pretutindeni că astăzi este Ziua Europeni. Vrem să le transmitem mesajul că toți românii trebuie să fie uniți în Europa. În acest război credem nu a câștigat nimeni, doar a pierdut omenirea. Am venit în acest loc cu scopul de a le arăta tuturor celor care sunt nostalgici după Uniunea Sovietică, să nu se închine acestui regim și să condamne toate crimele făcute contra umanității de către Uniunea Sovietică”, a declarat Ion Cobîșenco, președintele organizației de tineret a Partidului Unității Naționale.

Flashmob-ul a fost supravegheat de câțiva polițiști.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!