Coaliția pentru susținerea evreilor din Eurasia, interesată să investească în țara noastră. Spre ce domenii țintește

Coaliția pentru susținerea evreilor din Eurasia, interesată să investească în țara noastră. Spre ce domenii țintește

Cooperarea economică dintre Republica Moldova, Statul Israel și Statele Unite ale Americii a fost discutată în cadrul unei întrevederi dintre Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici și reprezentanții Coaliției naționale pentru susținerea evreilor din Eurasia. Oficialii au abordat și subiecte legate de climatul investițional al țării noastre și promovarea imaginii acesteia la nivel internațional prin prisma cooperării cu organizațiile internaționale evreiești.

Chiril Gaburici a scos în prim plan oportunitățile investiționale pe care le oferă țara noastră în domenii precum infrastructura, automotive, transportul aerian, telecomunicații şi IT, turism.

Potrivit ministrului Economiei, în anul 2018, Republica Moldova a înregistrat o creșterea a PIB-ului intern cu 4%, ceea ce denotă o dezvoltarea durabilă a economiei naționale.

Publicitate

„Suntem interesați în lansarea proiectelor reciproc avantajoase și pledăm pentru extinderea cooperării economice între țările noastre, în special prin atragerea investițiilor israeliene în Republica Moldova.Țara noastră este atractivă ca platformă de investiții, avem o poziție geografică favorabilă și dispunem de Acorduri de Liber Schimb cu Uniunea Europeană, Comunitatea Statelor Independente, statele Balcanice și Turcia, care oferă acces liber la bunuri și servicii pe o piață de aproximativ 800 de milioane de potențiali clienți”, a precizat ministrul.

De asemenea, Chiril Gaburici a încurajat companiile israeliene să participe în activitatea Zonelor Economice Libere, Parcurilor Industriale din Republica Moldova și Parcului IT.

Președintele NCSEJ, Daniel Rubin, a reiterat importanța dezvoltării relațiilor bilaterale moldo-israeliene şi a menționat despre importanța implementării Planului pentru includerea patrimoniului istoric și cultural evreiesc din Republica Moldova în circuitul turistic internațional.

În Republica Moldova activează 336 de întreprinderi cu capital israelian, investițiile însumând 53,905 milioane de lei. După numărul de întreprinderi, Statul Israel se clasează pe locul 8 printre principalii investitori ai Republicii Moldova, iar după valoarea capitalului investit – pe locul 20.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal