Pe tot parcursul manifestației din scuarul Catedrealei, Candu și Filip au fost însoțiți de cel puțin cinci bodyguarzi echipați cu serviete, dar și umbrele antiglonț.

După ce au părăsit perimetrul în care se defășura „sărbătoarea tuturor”, aceștia au continuat să ignore reprezentanții presei. Mai mult, unul dintre operatori a fost bruscat de către un bodyguard. 

Menționăm că astfel de elemente de protecție au fost observate pentru prima dată în ianuarie 2015, atunci când în fața mulțimii adunate în scuarul Teatrului de Operă și Balet a ieșit Vlad Plahotniuc, pe atunci pretendent la funcția de șef al Guvernului. Umbrele și serviete antiglonț au mai fost văzute și la alte evenimente la care au participat oficialii.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!