David Beckham, în vârstă de 43 de ani, a pledat vinovat după ce a fost surprins, la 21 noiembrie, în timp ce îşi conducea Bentley-ul pe Great Portland Street şi, în acelaşi timp, utiliza telefonul mobil.

El a fost audiat la Curtea Magistraţilor din Bromley, unde a compărut îmbrăcat într-un costum gri închis şi cu cravată. Judecătorul districtual Catherine Moore i-a adus la cunoştinţă că nu mai are voie să conducă, după ce a primit şase puncte de penalizare pe lângă cele şase acordate anterior pentru abateri asociate depăşirii vitezei legale.

Procurorul Matthew Spratt a declarat că Beckham a fost fotografiat de o persoană în timp ce conducea în trafic „lent” şi ţinea în mână un telefon. „În loc să privească înainte, să fie atent la drum, el părea să se uite în poală. El (martorul) declară că inculpatul utiliza un dispozitiv pe care îl ţinea în mână la nivelul genunchilor. La acel moment a fost realizată o fotografie. Inculpatul ţinea telefonul mobil în poziţie ridicată”, a indicat Spratt.

Avocatul lui Beckham, Gerrard Tyrrell, a declarat că acesta se deplasa încet şi „nu îşi aminteşte ziua în cauză sau acest incident”. „Nu există nicio scuză pentru ceea ce s-a întâmplat, însă susţine că nu îşi aminteşte... el va pleda vinovat şi asta a făcut”, a indicat Tyrrell citat de Press Association.

Beckham a primit, de asemenea, o amendă de 750 de lire sterline, echivalentul a aproximativ 880 de euro. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!