„Noi apropo l-am prins pe dl Smirnov de câteva ori prin cantină la Parlament, sper că nu din cauza asta nu mai vine să mănânce, și l-am întrebat ce facem, când va fi următoarea ședință. – „Когда будет большинство” (n.r. – când va fi o majoritate)”, a declarat Octavian Țîcu la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

 

Anterior, jurnaliștii AGORA l-au întrebat pe Eduard Smirnov de ce nu este reluată ședința Parlamentului. „Nu are rost”, a spus atunci socialistul.

Amintim că, deși deputații PSRM și cei au blocului ACUM s-au așezat la masa discuțiilor, aceștia nu au putut ajunge la un numitor comun. Socialiștii vor un Guvern funcțional, cerând mai multe fotolii de ministru și funcția de președinte al Parlamentului. De partea cealaltă, blocul ACUM nu vrea să guverneze împreună cu PSRM. Insistă pe votarea „pachetului de dezoligarhizare a statului”, pe numirea Maiei Sandu în funcția de premier și a lui Andrei Năstase în postura de speaker.

De partea cealaltă, democrații au spus că sunt gata să facă coaliție cu cei care le vor susține pachetul social anunțat.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!