Construcția a început după trecerea a opt luni de la decizia Administraţie de Stat a Drumurilor (ASD) de a desemna compania turcă drept câștigătoare a două contracte de reabilitare: a drumului național M3 - sectoarele Porumbrei-Cimișlia și a drumului de ocolire a orașului Comrat, cu o lungime totală de 37,27 kilometri şi valoare totală de peste 59 milioane de euro.

Proiectul de reabilitare a început cu lucrări de îndepărtare a circa 200.000 metri cubi de strat vegetal de pe ambele tronsoane. Potrivit Ministerului Economiei, administrația companiei ONUR a angajat deja în procesul de lucru 67 muncitori, iar pe parcursul desfășurării lucrărilor, circa 400 de specialiști vor fi implicați, dintre care 95% – din Republica Moldova.

Conform contractului el trebuie să fie dat în exploatare la începutul lunii februarie 2022.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!