Potrivit documentelor, la 15 ianuarie curent Primăria de la Bălți a alocat unei firme 52 000 de lei pentru flori. O lună mai târziu, aceeași firmă a primit alte 54 000 de lei. Pentru servicii foto și video Primăria Bălți a cheltuit în luna martie 11 000 de lei.

Reprezentanții sectorului asociativ, care monitorizează sumele cheltuite consideră că sumele cheltuite de către autorități sunt exagerate. 

„Este o sumă exagerată. Chiar dacă este vorba de mai multe evenimente pentru aceste sume. Avem multe probleme în municipiul Bălți, iar acești bani trebuie să-i direcționeze în altă parte. Totodată, nu este clar cum a fost selectată întreprinderea respectivă. Nu a existat niciun contract, niciun concurs, nicio licitație”, a declarat Diana Grosu, președinta Asociației LEX XXI.

Și reprezentantul din teritoriu al Guvernului consideră că florile pentru evenimente nu ar trebui să fie cumpărate din banii publici.

Locuitorii orașului Bălți sunt de părere că funcționarii ar trebui să cumpere flori din propriile resurse.

„Eu cred că dacă fiecare persoană atunci când merge la un monument cumpără singură flori, și funcționarii de la primărie ar putea să-și permită acest lucru”, a spus o femeie.

„Mai bine să dea adaosuri pentru cei săraci, pentru pensionari, pentru activități care într-adevăr aduc beneficii. În zilele de sărbătoare nu e neapărat să iei bani din buget pentru a cumpăra un buchet de flori”, a declarat o locuitoare a orașului. 

Solicitat de jurnaliști, primarul de Bălți a refuzat că ofere vreun comentariu.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!