În lipsa lui Năstase la evenimentul organizat de blocul ACUM de 9 mai, Țîcu a fost întrebat unde este șeful fracțiunii PPDA.

„A fost numit cetățean de onoare al orașului Suceava, după care am înțeles că va fi în mai multe orașe din România”, a spus Țîcu. Ulterior, politicianul a fost întrebat de moderatorul Gheorghe Gonța dacă e adevărat că Năstase trebuie să meargă la Moscova.

„Probabil a fost o citație a lui, cred că, pentru a depune mărturie în cazul Plahotniuc, dar nu știu cu exactitate. Dar oricum, asta nu are nicio relevanță pentru că dl. Năstase nu va merge acolo niciodată, asta e clar”, a punctat Țîcu.

Solicitat de AGORA, Andrei Năstase a declarat că nu a fost citat de organele de drept ruse și nici nu a ajuns pe la Moscova. 

„Eu am făcut interpelări, în calitate de deputat, în vederea continuării demersurilor mele de elucidare a fraudei bancare, a spălătoriei mafiei rusești făcute și în adresa instituțiilor europene de investigație, și la FBI. Am primit drept răspuns că aceste dosare se investighează. Atât vă pot spune. Dar ceea ce a spus dl. Țîcu... nu știu, poate a confundat el ceva. Această confuzie e creată de holdingul lui Plahotniuc care vrea să mă denigreze”, ne-a comunicat Năstase. Acesta a subliniat că, pe parcursul acestei săptămâni, a fost în deplasări prin țară, iar ulterior a mers în România și Austria.

Amintim că, anul trecut, autoritățile de la Moscova l-au anunțat în căutare internațională pe Vladimir Plahotniuc. Acesta este suspectat de tentativă de omor și crearea unui grup criminal organizat. Atunci, Plahotniuc a declarat că dosarul penal este o continuare a unor presiuni asupra sa.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!